VARSLET POLITIET: Fædrelandsvennens tipser ringte straks politiet da han så den tungt lastede hengeren. Foto: Tipser

KRISTIANSAND: – Dette er utrolig farlig for andre i trafikken. Jeg ser for meg at denne bilen må gjøre en unnamanøver og får sleng på hengeren. Det forbauser meg at folk er villige til å risikere sitt eget og andres liv på denne måten, sier Ole Rath, distriktsleder i Trygg Trafikk.

Han har nettopp fått presentert et bilde av en lang bjelkeliknende gjenstand som fraktes på tilhenger gjennom Tveit. Rath poengterer at hengeren er skjev på grunn av vekten, og at bjelken støttes opp for ikke å subbe i asfalten.

– Det har vært flere slike skrekkeksempler i media i det siste. Det er helt horribelt. At folk aldri lærer, sier distriktslederen.

Hengeren svaiet

– Det var helt vilt. Jeg kjørte bak og så tilhengeren svaie fra side til side bare føreren svingte lett til siden. Hengeren var alt for tungt lastet bak, sier et vitne til Fædrelandsvennen.

Det var ved 14-tiden tirsdag at han kom kjørende ut fra Dønnestad mot Sørlandsparken og fikk seg en overraskelse. Vitnet fisket opp mobiltelefonen og fikk foreviget bilen som kjørte med last nesten tre ganger lengre enn tilhengeren.

– Det er veldig farlig å kjøre sånn, selv om han har stor bil. Tenk hvis han mister kontrollen og frontkolliderer med den lasten, sier vitnet.

Varslet politiet

Fædrelandsvennens tipser, som ikke ønsker å stå fram med navn, ringte umiddelbart politiets operasjonssentral.

– Meldingen er ikke loggført, sannsynligvis fordi vi ikke hadde kapasitet til å rykke ut, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland.

Han sier at politiet får en drøss meldinger om last, forbikjøringer og vinglete kjøring hver dag.

– Hvis vi skulle prioritert alt, ville vi ikke hatt tid til noe annet. Men det er farlig å kjøre med overlast, så jeg oppfordrer folk til å varsle oss dersom de vurderer det som trafikkfarlig, sier Voreland.