MANDAL: Foranledningen til voldsepisoden var at sønnen og kjæresten kranglet hjemme i leiligheten hvor far og sønn bodde. Sønnen var sterkt beruset. Far og sønn startet også å krangle, og det endte med at de dyttet og slo hverandre. I starten var de to ifølge retten "like gode". Etter hvert beveget far og sønn seg inn i stua, og da ble sønnen tildelt flere knyttneveslag slik at han brakk tre tenner foran i munnen, fikk et kutt over venstre øye som måtte sys, og pådro seg hevelser i hodet. Sønnen søkte etter hvert tilflukt hos sin søster, som brakte 18-åringen til legevakta. Politiet ble koblet inn i saken. Sønnen har ikke ønsket å anmelde sin far, og forholdet i familien er ryddet opp, og alle har snakket ut om saken.

Både i politiavhør og i retten benektet faren å ha slått. Retten har imidlertid lagt vekt på forklaringen fra sønnens kjæreste, og tiltalte er derfor dømt for legemsbeskadigelse til fem måneders fengsel, derav to måneder betinget. Den 58 år gamle faren er tidligere straffet for vold mot ektefellen.

Retten har ved straffeutmålingen lagt vekt på at faren hadde en overdrevet voldsutøvelse og en manglende håndtering av situasjonen.