Det melder nettstedet til Class One lørdag. Her står det også at Olsen fremdeles er i en bevisstløs tilstand, og at han får pusteassistanse.

Throttlemann Kurt Åge Olsen ble fredag fraktet til Omar Bongo Ondimba Military Hospital med kritiske skader etter en ulykke under andre runde i VM Class 1 i Gabon. Føreren, engelskmannen William Nocker, omkom i ulykken, skriver Class One i en pressemelding på sine nettsider.

Stabil, men dramatisk

— Nå har vi akkurat vært på sykehuset for å se etter Kurt Åge Olsen. Vi fikk beskjed om at han fremdeles holdes kunstig i koma, og at tilstanden er stabil, men fremdeles dramatisk, sier daglig leder i Class One Per Carsten Michelsen, talsmann for det norske teamet i Gabon.

LES OGSÅ:

— Saken vil etterforskes

Arendalitten har flere brudd på ribbein og skulderblad. Selv om han får assistert pustehjelp, vil ikke operasjon av lungene være nødvendig, melder nettstedet.

— Det var en svart dag fredag. Jeg er nylig ansatt som Daglig leder, og dette var mitt første event, så det var ikke dette jeg hadde håpt på. Gabon er et vanskelig sted å holde et slikt båtrace med tanke på sikkerhet, men vi har med oss personell fra Europa, og redningsarbeidet gikk som det skulle, sier Michelsen.

Han forteller at saken vil bli etterforsket, og mest sannsynlig føre til nye sikkerhetsregler.

— I går landet båten på en annen måte enn den har gjort noen gang før. Denne saken vil trolig føre til at regler endres for å bedre sikkerheten, sier han.

Skal holde minnestund

— Det var en ulykke som inkluderte bare én båt, båt nummer ni. Båten traff noen bølger, ble snudd på hodet og fikk store skader, sier pressekontakt for båtracet, Nigel Quilter, til VG Nett.

Michelsen forteller at lørdag på dagen skal det holdes minnestund for engelskmannen William Nocker som døde fredag i båtulykken, og i tillegg sende tanker til Olsen som ligger i koma.

— Klokken 15.00 lokal tid vil det holdes en minnestund med alle teamene her nede. Alle båtene skal ut på vannet til der ulykken skjedde, og vi kommer til å ha ett minutts stillhet, forteller Michelsen.

Nigel Quilter, pressekontakt for båtracet forteller at det er en vanskelig dag for alle involverte.

— Vi er fremdeles sjokkert over hva som har skjedd, og tankene våre går til familiene til både Nocker og Kurt Åge Olsen, sier Quilter.