KRISTIANSAND: Yrkesvalget trengte du neppe mye tid på?

— Det slapp jeg. Hotellet var i familiens eie helt siden en onkel til min far kom fra Bergen og kjøpte det i 1916. 70 år senere ble det solgt, etter tre generasjoner med Evenbye.

— Bare så det innledningsvis er nevnt, hvem var Ernst?

— Ernst Probsthahn, en tysk hotellmann som mente byen hadde behov for et tidsmessig hotell. Han kjøpte privatboligen av enken etter statsråd Hegermann, bygget den om til luksushotell og åpnet det i 1858. Dessverre strøk hotellet med under bybrannen i 1892. Men året etter sto nytt hotell ferdig, nå i mur. Siden 1986 har familien vært ute fra hotellet. Nå drives det, som så mye annet, av blåruss.

— Men ikke ute fra reiselivet?

— Det har alltid vært i blodet. I 1963 etablerte jeg Reisetrafikklaget i Kristiansand, det som i dag er Visit Kristiansand, etter å ha blitt oppnevnt som formann i trafikklivskomiteen. Egentlig jobbet jeg med reiseliv til jeg fylte 70. — Så nå har du altså tatt livet med ro i ti år?

— Med ro? Loppene i blodet er for mange til at det er mulig. Gjennom seks års formannstid mener jeg å ha vitalisert Christianssands Byselskab. Dessuten er jeg formann i Gutteklubben av 1965, egentlig en gjeng som reiser sammen. Også Vilhelm Krag-selskapet, da. Der er jeg med i styret.

— Har du lest alle de noen og tretti bøkene hans?

— Ikke alle. Og ikke alle er like gode.

— Er Flynonstop liv laga?

— Det håper jeg virkelig. Jeg håper også at sørlendinger kjenner sin besøkelsestid, med de flotte tilbudene vi nå har fått. Et supert fly, forresten, har prøvd det, på vei hjem fra Barcelona etter et cruise. Men selskapet må nok innføre kampanjebilletter.

— Hvordan skal 80-årsdagen feires?

— 16. mai er en drittdag å ha bursdag på. Alle må jo tidlig hjem for å stryke skjorter og pusse sølv. Håper noen venner og familiemedlemmer har tid til en liten markering på Klubben, der jeg for øvrig har vært medlem i mange år.