KRISTIANSAND: Rett før jul i fjor, fikk de ansatte ved Asbjørnsens Tobakksfabrikk i Kristiansand den knusende meldingen om at bedriften skulle flyttes ut av landet. Men nå har alle de som ønsket det fått seg ny jobb.

— Jeg er veldig glad på deres vegne. Mange de som ble sagt opp har vært der i 25 år og mer, så jeg er veldig glad for det, sier direktør Asbjørn F. Asbjørnsen til Fedrelandsvennen.no.

Han savner dem allerede.

I følge Asbjørnsen er det snakk om 27 ansatte. Disse har havnet i flere ulike jobber, blant annet i Posten. Noen fant jobb på egenhånd, men tobakksfabrikken gikk også aktivt inn for å hjelpe.

— Vi hadde jo noen møter her både med Aetat og andre byråer. Så har vi kontaktet en del bedrifter direkte for å finne aktuelle jobber. Vi har hele tiden gjort det klart at vi ville hjelpe våre tidligere ansatte ut i ny jobb, forteller Asbjørnsen.

Fabrikken er nå flyttet til Belgia, hvor produksjonen startet for en knapp måned siden.

— Vi er fremdeles til stede i Norge, med kontorlokaler i Posebyen, sier Asbjørnsen som har ansatt fem andre i administrasjonen. I Belgia er det også fem nordmenn, i tillegg til rundt 10 belgiere.

Nå skal fabrikken utvide med ytterligere åtte ansatte i Belgia.

Asbjørnsen er storfornøyd med hvordan det har gått med bedriften, og forteller at plasseringen i landet gjør dem lettere tilgjengelig i markedet.

— Men jeg ville ikke kunnet ha det så godt hvis jeg ikke visste våre tidligere ansatte hadde fått jobb, sier han.