Foreldrene på 19 og 22 år er begge siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter og omsorgssvikt. Barnefaren ble mandag varetektsfengslet i tre uker.

Det skadde barnet ble sendt til Sørlandet sykehus i Arendal torsdag i forrige uke.

— På grunn av skadene kontaktet sykehuset barnevernet, som igjen kontaktet politiet. Saken ble etterforsket i helgen, og på bakgrunn av dette ble foreldrene arrestert lørdag, sier etterforskningsleder Magne Storaker til Agderposten.

Da det ble konstatert at babyen hadde brukket lårbeinet, slo barnelege Helge Michalsen alarm.

– Det som fikk meg til å reagere, var lokaliseringen av beinbruddet, som var på en uvanlig plass for et lite barn. Det er litt vanskelig for et barn å få lårbeinsbrudd når man ikke kan gå, sier avdelingsoverlege Helge Michalsen ved barneavdelingen på Sørlandet sykehus Arendal til Grimstad Adressetidende.

Etterforskningsleder Storaker bekrefter ovenfor Agderposten at babyen fortsatt er på sykehus. Foreldrene sier at storesøsken kan ha skadet babyen, men politiet fester ikke lit til denne forklaringen.

— Foreldrene har gitt en forklaring på hvordan skadene har oppstått. Vi mener forklaringen ikke er i overenstemmelse med de funn som er gjort på sykehuset. Det er vår oppfatning at skadene har oppstått som følge av voldsbruk, sier Storaker.

Paret som ikke bor sammen, men har to felles barn, er ikke tidligere kjent for politiet.