KRISTIANSAND: Jeg tror SV kommer til å gjøre et godt valg og vil ikke forholde meg til en debatt om prosenter. Målingene viser et solid forsprang for de rødgrønne partiene, sier Øystein Djupedal i en kommentar til Fædrelandsvennen.

Han tror ikke det blir diskusjon om veivalg videre, og viser til at et enstemmig landsmøte sa ja til at SV skulle gå til valg på en rødgrønn regjering.

— Beslutningen er dypt forankret i partiet, sier Djupedal.

Han var i går på Sørlandet og deltok på flere bedriftsbesøk.

Djupedal deler ikke Ørnhøis frykt for at det kan bli uro i partirekkene dersom SV gjør et dårligere valg enn sist og ikke klarere å tangere valgresultatet sist på 12,5 prosent.

-Vi akter ikke å bli noen heiagjeng for Jens, forsikrer Djupedal.

— Jeg tror hele SV er innstilt på at det er riktig med et regjeringssamarbeid. På den måten kan vi prege utviklingen innen skole, barnehager og solidaritet i Norge. Jeg tror konklusjonen blir at det er riktig at vi sitter i regjering sammen og fortsetter selv om vi ikke vinner valget, sier Djupedal.

Han sier SV vil forhandle om regjeringsmakt.

— Men jeg blir ikke skuffet om partiet verken får statsministeren, utenriksministeren eller finansministeren, sier han.

Djupedal er overbevist om at SV vil skape entusiasmen videre.

— Det er vi som utgjør forskjellen. Vi representerer en rødgrønn regjering og et brudd med den sittende regjeringen. Det er vi som har alternativene. Skulle vi for øvrig ikke vinne valget, er det mange som bør tenke gjennom hva som gikk feil, også i Ap og Sp, sier han.

De siste ukene har meningsmålingene vist tilbakegang for SV. Fra målinger i vår opp mot 18-19 prosent, er det nå flere som peker ned mot valgresultatet for fire år siden

Samtidig er tendensen at Ap styrker seg og etablerer seg i overkant av 30 prosent.

Marianne Gauslaa