SURAT THANI/BANDA ACEH (VG Nett) Festdeltagerne var på vei fra øya Pha Ngang på østsiden av Sør-Thailand, til den større øye Koh Samui da ulykken skjedde natt til tirsdag.

— Dette er et område det normalt er mange skandinavere. Redningsfolkene har så langt ikke klart å bringe på det rene om noen fra skandinavia er savnet, men kan ikke utelukke det, sier den svenske redningsarbeideren Anders Jörle til VG Nett.

Han har rykket ut fra Phuket sammen med to kolleger - en sykesøster og en fra svenskene kriseteam.

Det skal ifølge thailandsk politi ha vært rundt 40 mennesker om bord da båten tippet rundt, omtrent midtveis mellom Pha Ngang og Koh Samui, skriver nyhetsbyrået AP.

Minst åtte turister skal ha mistet livet og 13 er savnet etter at en båt natt til tirsdag kantret utenfor øya Koh Samui i Thailand, melder byråer som siterer lokale medier og kilder.

30 båter er nå i området og leter etter savnede.

— Minst 30 av de 40 er reddet, sier myndighetenes talsmann, Vichit Vichairat, til TV-kanalen Channel 9. Ni personer skal ha fått skader og ha blitt tatt inn til behandling, blant dem fire estlendere og en amerikaner.

Båten tippet rundt omtrent fem kilometer fra kai på Koh Samui. Ulykken skjedde ved 23-tiden norsk tid, 05 lokal tid tirsdag morgen.

Pha Ngang og Koh Samui ligger inne i Thailand-bukta og ble ikke berørt av flodbølgen som slo til med ødeleggende kraft mot landsbyer, turistbyer og hele turistindustrien på vestsiden av Thailands smale landstripe ned mot Malaysia.

Fullmånefest

Pha Ngang - stedet der båten var på vei - er åsted for de månedlige fullmåne-partyene, udødeliggjort gjennom boken og filmen The Beach.

Tusener av unge turister kommer for å nyte paradislivet og feste på de populære øyene, men natt til tirsdag ble Thailands turistindustri nok en gang rammet av en ulykke.