STAVANGER: Fire menn, inklusive kristiansanderen, har hele denne uken stått tiltalt i en større amfetaminsak på Jæren. Den er først blitt behandlet i Jæren tingrett og så anket til Gulating lagmannsrett.

— Egentlig behandlet Gulating lagmannsrett bare skyldspørsmålet i forhold til tre av de fire tiltalte. Fjerdemann i saken har trukket anken om skyldspørsmålet. For han gjenstår bare vurderingen av straffeutmålingen, sier statsadvokat Tormod Haugnes til Aftenbladet.

Saken dreier seg om kjøp og salg av 1,69 kilo amfetamin i Oslo 13. desember 2003. Narkotikaen hadde en gateverdi rundt tre millioner kroner.

Hovedmannen er en 35 år gammel mann fra Klepp.

En 34 år gammel nordlending trakk anken om skyldspørsmålet før saken kom opp i Gulating lagmannsrett. Han får derfor kun en ny vurdering av straffutmålingen.

Da saken var oppe i Jæren tingrett, fikk 34-åringen en fellesstraff på fire år og seks måneder og inndragning på 150.000 kroner. To år og 76 dager av dette var resttid fra en tidligere narkotikadom.

De to andre tiltalte er en tidligere utstraffet 23-åring fra Jæren og en 27-åring fra Kristiansand. Jæren tingrett dømte 23-åringen til to års fengsel, hvorav ett år betinget. Jæren tingrett fant det bevist at 23-åringen hadde vært med på å finansiere narkotikahandelen.

27-åringen fra Kristiansand ble også ilagt en fellesstraff på tre år og åtte måneder i Jæren tingrett. Ett år og 84 dager var resttid fra en tidligere narkotikadom.

— Gulating offentliggjør dommene i saken i fredag ettermiddag, opplyser statsadvokat Tormod Haugnes til Aftenbladet.