De store utfartsdagene i år blir fredag 18. mars og lørdag 19. mars, men også onsdag 23. mars kan bli en stor utfartsdag. Hjemfarten blir tradisjon tro størst på 1. påskedag, søndag 27. mars. Fortsatt er det ledige plasser alle dager hvis de reisende er fleksible på avreisetidspunkt, men det fylles fort opp.

NSB Regiontog på Sørlandsbanen

Antall seter blir doblet på de avgangene som har mange reisende. Det betyr at disse avgangene har 400 seter. Totalt er det satt opp 2400 ekstraseter på NSB Regiontog på Sørlandsbanen.

NSB Regiontog på Bergensbanen

I påskedagene dobles antall seter på mange avganger som kjøres med Type 73. Behovet for plasser er basert på behovet i fjor. I tillegg kjøres det ett ekstratog, fra Bergen til Geilo lørdag 19. mars. Det kjøres også to ekstratog 2. påskedag mellom Bergen og Oslo. I NSB Regiontog på Bergensbanen er det satt opp over 6200 ekstraplasser i påsken 2005. NSB Regiontog på Dovrebanen

Også på Dovrebanen blir antall seter på populære avganger som kjøres med motorvognsett doblet til 400 seter per avgang. 3300 plasser ekstra blir satt opp i påsken i år mellom Oslo og Trondheim.

Regiontog mellom Trondheim og Bodø

I alt er det satt opp om lag 3600 ekstraplasser i påsken i NSB Regiontog på Nordlandsbanen.

NSB Regiontog på Rørosbanen

I påsken 2005 setter NSB opp 1200 ekstraseter på NSB Regiontog mellom Hamar og Røros.