Kristiansand: — Ja, det var en utrolig opplevelse som vi neppe kommer til å få igjen. Klart det er en stor inspirasjon å møte den aller største av de største - i hans egen hovedrestaurant i Lyon, sier Cato André Aarekol (20).

Det var han og medelevene Dana Thi Nguyen (17) og Johnny Hartveit (21) som vant den nasjonale TINE-konkurransen der lag fra 52 videregående skoler deltok.

Nå har de tatt ut førstepremien, en fire dagers reise til Lyon i Frankrike. De bodde på flotte hoteller, besøkte matmarkeder med spennende, lokale råvarer og spiste på de beste restaurantene.

— Blant annet på «L'auberge de pont de collonges», hovedrestauranten til Paul Bocuse. Mens vi spiste kom han bort til bordet vårt. Han pratet litt og ville gjerne fotograferes sammen med oss, forteller Cato André.

Etter maten tok han dem med inn på kjøkkenet, slik at de fikk se det aller helligste og hilse på hans medarbeidere.

— Kjøkkenet var helt annerledes enn vi er vant til her hjemme, blant annet masse skåler og gryter i kobber. Og så opplevde vi kokke-VM, et svært og flott arrangement og med en stemning omtrent som på fotballkamp, sier Cato André.

— Og om noen år skal dere selv delta?

— Det hadde vært kjempemoro, men det er så langt fram at vi foreløpig ikke tør drømme om det engang, sier den begeistrede prisvinneren.