FROLAND: Politiet og retten frykter at mannen igjen vil gå til angrep på ekskjæresten og mener dessuten at det ut fra folks rettsoppfatning er riktig å holde mannen i fengsel.

Mannens forsvarer Jonny Sveen tilbakeviste i retten at det er gjentakelsesfare. Han krevde at klienten ble løslatt, men vant ikke frem hos dommeren i Nedenes tingrett.

— Min klient ble så plaget av sin ekskjæreste i så lang tid at han skjøt i ren refleks da hun kom denne dagen. Jeg tviler dessuten på at kvinnen vil oppsøke min klient etter det som skjedde. Derfor mener jeg han burde løslates, sier Sveen.

Kvinnen skal over lengre tid ha oppsøkt mannen til alle døgnets tider. Da hun kom på besøk i slutten av mai skal det ha blitt for mye for mannen, som i utgangspunktet skal ha fortalt at han hentet hagla for å skremme kvinnen bort.

Fra leiligheten avfyrte han ett skudd mot kvinnen, som oppholdt seg utenfor leilighetsbygget. Den 36 år gamle kvinnen ble sendt på sykehus hvor det ble plukket ut et ukjent antall hagl fra kroppen hennes. Hun ble ikke alvorlig skadet.

Både kvinnen og ekskjæresten ble lagt inn på psykiatrisk avdeling etter skytedramaet som skjedde i Osedalen i Froland i mai i år.

Da 30-åringen ble friskmeldt i begynnelsen av juni ble han pågrepet og satt i varetekt, siktet for forsøk på drap. Siktelsen lyder fortsatt på forsøk på drap.

Etterforskningen i saken er på det nærmeste ferdig fra politiet, som imidlertid venter på rapporter fra leger og psykiatere.

Advokat Jonny Sveen har bedt statsadvokaten å forhåndsberamme saken mot 30-åringen i retten, men i følge Sveen har statsadvokaten ikke vært villig til dette.

— Jeg blir opptatt i Stoa-saken i flere uker. Min klient vil bare ha meg som forsvarer og derfor ba jeg om forhåndsberammelse, sier Sveen.

helge.corneliussen@fedrelandsvennen.no