KRISTIANSAND: — Jeg liker fårikål, så det blir godt. Og det er godt å komme ut av og til, jeg har vært mye på Hotell Norge, forteller Alfhild Larsen mens hun får en porsjon fårikål på tallerkenen. En gang i måneden arrangerer Annette Skeie Jakobsen og Elin Anita Verdal Homme i «Livsglede for eldre» tilstelninger for beboerne på Vågsbygd og Valhalla omsorgsenter. Begge senterene er med på prøveprosjektet, og denne gangen valgte de å invitere beboerne og deres pårørende til gratis middag på Hotell Norge. «Livsglede for eldre»-prosjektgruppa betaler middagen med penger de mottok fra sponsorer tidligere i sommer. Responsen fra de eldre var stor.- Det var flere enn vi hadde trodd som ville være med. Vi hadde regnet med 120 personer, men til slutt var det 150 navn på lista. Vi måtte ringe til hotellet og si at vi trengte mer plass, ler Elin Homme fornøyd.For å få plass til alle som ville komme er dagen delt i to. Først skal 80 beboere og pårørende ved Vågsbygdtunet spise, senere skal 70 fra Valhalla komme og få servert mat. Solveig Trydal fra Vågsbygdtunet satte stor pris på invitasjonen.- Jeg er glad for å komme ut litt, og så er jeg glad i fårikål. Jeg jobbet på legekontor i mange år så jeg er vant til å ha mye folk rundt meg. Det liker jeg, smiler hun.Også de pårørende setter stor pris på at beboerne kommer seg ut og at de selv også får være med.- Dette er andre gangen vi er med. Vi var også med da de fikk fly i helikopter. Det er et flott initiativ fra sykepleierstudentene, og det er fint at vi får være med og gjøre noe med dem. Det er jo et lite puff til oss også til å komme oss ut med dem, sier Siv Paulsen. Hun og mannen er på middagen med Toralf Paulsen.På fårikålfesten ble Jenny Storholm minnet. Hun var en av de eldre som gledet seg til å være med på blant annet turen til Danmark som Homme og Jakobsen arrangerte i august. Dessverre gikk hun bort før hun fikk oppleve det.- Det at vi er her og spiser fårikål er en hyllest til Jenny. Før hun døde sa hun at hennes største drøm var å komme på Hotell Norge og spise fårikål, forklarer Annette Skeie Jakobsen.