OSLO: – Vi er ikke begeistret, for å si det forsiktig. Tilbudet ligger vesentlig under riksmeklingsmannens forslag til løsning, og det opplever vi som sårende og krenkende, sier forhandlingsleder Davy Wathne til NTB.

Tilbudt 16.000 i tillegg

TV 2-ledelsens nye tilbud til journalistene kom etter at meklingen mellom partene først hadde brutt sammen ved 1-tiden natt til onsdag. I nye samtaler på morgenkvisten ble journalistene tilbudt et lønnstillegg på 16.000 kroner.

– I tillegg fikk de tilbud om et ansiennitetsopprykk på 3.500 kroner. Dette har forhandlingsutvalget valgt å si nei til, sier konserndirektør og forhandlingsleder for TV 2, Rune Indrøy, til NTB onsdag morgen.

Journalistenes forhandlingsutvalg kan bare komme med en anbefaling overfor landsstyret i Norsk Journalistlag, som skal møtes klokken 10. Etter dette møtet blir det klart om det blir streik og svarte skjermer i TV 2. Uravstemning blant medlemmene er et alternativ til streik. Landsstyret kan også godta tilbudet fra TV 2, men det er lite sannsynlig at organisasjonen vil se bort fra anbefalingen fra forhandlingsdelegasjonen.

Møter på jobb

Journalistene møter på jobb som normalt i dag, og foreløpig går fjernsynssendingene som normalt på kanalen.

– Vi er i nye møter med ledelsen i TV 2, uten at riksmeklingsmannen deltar i samtalene. Den nye beskjeden til våre medlemmer er at de møter på jobb som normalt onsdag morgen, sa TV 2-journalistenes klubbleder Jarle Mårøy til NTB like før klokken 4 i natt.