FLEKKERØY: — Stakkar, de må jo få lov å få seg et krypinn her ute på øya de også. Vi har nok av plass, det er bare i kommunen de mener vi har for lite, humrer Peder Asbjørn Pedersen, mens han sitter på bøtekrakken og lar bøtenåla gå.Nåla og praten finner samme rytme, og flere av de munnrappe på krakkene stemmer i med sine syn på at kronprinsparet ønsker å etablere fast ferietilhold på øya. «Så dårlig atte»

— Flott at de kan bruke NRK-tomta. Det er jo en av øyas dårligste beliggenheter. Det er så dårlig atte, roper Tommy Sagstuen fra et sted baki salen.Så ler han godt, og legger til at han synes det er helt topp hvis det kongelige paret vil til Flekkerøy.- Å så er det jo bare 300 meter fra tomta opp til fotballbanen. Det blir trivelig med enda litt flere på hjemmekampene til Fløy, mener Peder Asbjørn. For fuglene?

Lennart Pedersen skjønner ikke hvorfor SV protesterer:- Det er jo bare fugler der nede. Er det fuglene de skal frede og verne for? La nå godtfolk få lov å bruke litt av naturen. Det er jo nesten ingen andre som bruker knausene der nede med NRKs gamle mast, sier han.- Hytteplanene var vel det store samtaleemnet på øya i helga?- Nei, tror ikke det. Vi har så mye annet viktig å snakke om. Vel, noen snakker vel. De jeg har truffet, er bare positive. Jeg tror stemningen er helt grei, sier Peder Asbjørn Pedersen.Å finne en øyboer som synes det er voldsomt dramatisk å privatisere litt til av strandsonen, er neimen ikke lett. Stiene. . .

Men noen kvinner vi treffer like ved den ene fotballbanen, er ørlite i tvil.- Vi synes det høres koselig ut med kongelige her. Men jeg er vel litt bekymret for alle stiene i Lindebøskogen. Om de blir stengt eller hva som skjer. Det er jo friområde da, sier Linda Lindevik Kristiansen, ansatt i Taremareskogen barnehage og hyppig bruker av skogen.Hennes kollega Tone Andersen mener omtrent det samme, og legger til at hun synes det er en ære for øya å få kongelige feriegjester.Ære eller ikke ære:På notbøteriet gleder i hvert fall mannfolkene seg til å få enda mer og flere å snakke spas om i årene som kommer . . .