KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen skrev 21. juli om at kravene for å komme inn på allmennlærerutdanning ved høyskolene i Norge er blitt skjerpet. Det er nå påkrevd at søkere har et karaktersnitt på over 3 og norsk— og matematikkarakterer på 3,5 Dette har ført til at mange søkere har falt fra, og flere høyskoler fryktet at det ville bli vanskelig å få fylt opp disse utdanningene. Opptaksansvarlig ved Høgskolen i Agder, Bjørg Reidun Roland kunne etter hovedopptakstallene fra samordna opptak var telt opp i går, avsløre at dette ikke blir noe problem ved HiA.

— Vi har fått inn 157 ja-svar på 105 plasser. Så er det noen som faller fra, eller kommer inn på høyere prioriterte fag etter hvert. Vi regner, ut ifra dagens tall, at vi kommer til å sitte igjen med cirka 130 ja-svar totalt, når restetorget stenger, sier Roland.

På førskolelærerutdanningen i både Grimstad og Kristiansand er det per dags dato også fullt, med henholdsvis 40 ja-svar til 35 plasser i Grimstad og 141 ja-svar til 105 plasser i Kristiansand.

27. juli gikk svarfristen til hovedopptak ved alle landets høyskoler ut. Høgskolen i Agder har i år fått inn 2480 ja-svar på 2465 plasser totalt. Det er et litt lavere tall enn i fjor, da det totale antallet plasser lå på 2867, og 2995 ja-svar kom inn.

— Dette er bare resultatene etter hovedopptaket, i tillegg kommer restetorgsopptakene etter hvert. Foreløpig har vi sendt ut 140 tilbud til restplassøkere, men det er fremdeles restplasser på fag som ingeniør i Grimstad, fransk, tysk, historie, nordisk, kultur og realfagene matte og fysikk, sier Roland, som mener HiA har all grunn til å være fornøyd med tallenes tilstand så langt.

1. september er aller siste frist til å sikre seg en studieplass gjennom restetorget i år, og nettsidene til HiA oppdateres kontinuerlig på hvilke restplasser som fremdeles gjenstår.

ann.magritt.arnli@fedrelandsvennen.no