Det viser en fersk undersøkelse utarbeidet av NetCom, melder Dagens Næringsliv.

Ugifte menn under 30 år som holder til i en husstand med fem pesoner eller flere, og som bor i Vest-Agder, er de mest sannsynlige brukerne av den forholdsvis nye teknologien. I tillegg må disse kun ha grunnskole, og en husstandsinntekt på over 600.000. — Folks interesse og forventninger for TV på mobil kan synes større enn man har antatt, og sånn sett er det et interessant signal til hele bransjen, og ikke minst for de ulike mediene, sier NetComs Andrè Helsvig til avisen.

Generelt sett er det de ugifte som helst vil se TV-sendinger på mobiltelefonen. Hele 53 prosent av disse vil prøve den nye teknologien, mens bare 25 prosent av de gifte vil gjøre det samme. Enker og enkemenn har minst lyst, og ligger helt nede på 11 prosent.

Dette har naturlig nok en sammenheng med at det er de unge som helst vil prøve ny teknologi, og en større andel av disse er ugifte.

Blant de som vil bruke mobil-TV, svarer ni av ti at de først og fremst vil se TV på mobilen når de er på ferie eller hyttetur. Nesten like mange vil bruke den på tog, buss og trikk, mens bare en av tre vil bruke den på jobb eller i skole, skriver avisen.

Hvorfor akkurat menn i Vest-Agder har mest lyst til å prøve seg, sier undersøkelsen ingenting om.