London (NTB-AFP-Reuters): Politikilder forteller til det britiske nyhetsbyrået Press Association at flere personer er pågrepet i aksjonen. En talsmann for politiet avviser imidlertid overfor nyhetsbyrået AFP at det er foretatt arrestasjoner.

Vitner fortalte om flere høylytte eksplosjoner og skuddlyder.

Mistenkt

Et vitne fortalte at politiet forsøkte å få en mistenkt til å overgi seg.

– De har pistolene rettet oppover og sier at han må ta av seg klærne og komme ned, sa et øyenvitne til fjernsynskanalen Sky News.

Kvinnen snakket med fjernsynskanalen på telefon og i bakgrunnen kunne man tydelig høre at politiet kalte den mistenkte Mohammed og at de oppfordret ham til å forlate leiligheten.

– Jeg har hørt en slags fyrverkeri, blandet med skuddlyder, sier Martin Pendergast, som bor i nabolaget.

Eksplosjoner

Et annet vitne forteller om minst seks eksplosjoner. Vitnet sier at politiet sa til ham at eksplosjonene ble forårsaket av sjokkgranater.

Politibetjentene har på seg beskyttelsesdrakter og gassmasker. Væpnet politi sperret fredag ettermiddag av et område vest i London. Kort tid senere ble det meldt om skudd og eksplosjoner.

Britisk politi opplyste at aksjonen var et ledd i etterforskningen av terrorforsøkene i London 21. juli. En av fire mistenkte gjerningsmenn er allerede pågrepet. Politiet leter etter tre andre. En kilde fjernsynskanalen Sky News har snakket med, opplyste at operasjonen var rettet mot en av disse.

Pågrepet

To av mennene som forsøkte å gjennomføre bombeangrep mot London 21. juli, ble fredag ettermiddag arrestert, melder Sky News.TV-stasjonen har sine opplysninger fra politikilder.

Mennene ble pågrepet etter politioperasjoner i London og utenfor hovedstaden, ifølge kildene.

Dersom opplysningene er riktige, har politiet arrestert tre av de fire mennene som mislyktes med å gjennomføre bombeangrep mot London 21. juli. Politiet gikk sist fredag ut med bilder av de fire mistenkte gjerningsmennene. (©NTB)

(©NTB)