GRIMSTAD: I store deler av landet begynte juli rekordvarm og sluttet langt kjøligere.For Norge som helhet lå månedstemperaturen 2,0 grader høyere enn normalen.I Nordland og Trøndelag lå temperaturen hele 3 grader høyere enn normalen, og i deler av kystområdene på Vestlandet og i Trøndelag ble det målt den fjerde— og femte varmeste juli de siste 50 år.

Høyeste maksimumstemperatur ble målt til 32,1 grader på Notodden flyplass 12. juli. Fokstua registrerte månedens laveste temperatur med -0,5 grader 24. juli.

Men i Grimstad var det altså varmere 11. juli enn det har vært siden juli 1977. Da ble forrige rekord satt med 30,1 grader.

Også i Arktis lå temperaturen over normalen, og Ny-Ålesund satte temperaturrekord med 18,7 grader 7. juli. Det er den høyeste temperaturen som er målt på Ny-Ålesund siden målingene startet der i 1969. Juli 2005 var også en tørr måned. Deler av Rogaland, Møre og Romsdal , Trøndelag og Nordland fikk under 50 prosent nedbør i forhold til det som er normalt for juli måned. For Møre og Romsdal som helhet er måneden den tørreste juli på over 80 år. (©NTB)