KRISTIANSAND:

— Vi mener det er viktig for etterforskningen at sentrale opplysninger i saken ikke kommer ut på dette tidspunktet. Derfor ville vi ha lukkede dører, sier politiadvokat Nils Grønås i Agder politidistrikt.

Pressen slapp ikke inn på fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett i går hvor en 19-åring fra Søgne er siktet for blant annet bildrap. For tingrettsdommer Gunnar Andreassen var enig med politiet:

— Det er grunnlag for påtalemyndighetens anmodning om lukkede dører av hensyn til etterforskning, sa tingrettsdommer Gunnar Andreassen før dørene ble stengt. Rettsboken ble heller ikke gjort kjent offentlig.

Politiet sa søndag at den 19 år gamle Søgne-gutten nekter for å ha kjørt den amerikanske trucken som traff en 42 år gammel mc-fører i bunnen av Trybakken rett før midnatt lørdag. Motorsyklisten omkom i den kraftige sammenstøtet. Både motorsykkel og motorsyklist ble med trucken utfor veien og ble liggende under den.

19-åringen som er siktet stakk fra stedet etter ulykken. Han ble pågrepet kort tid etter av politiets hundepatrulje. Han er også siktet for biltyveri og for å ha kjørt i påvirket tilstand. Etter det lukkede rettsmøtet ville ikke politiadvokat Nils Grønås eller 19-åringens advokat si noe til pressen.

svein.versland@fedrelandsvennen.no