LYNGDAL: — Jeg har solgt såpass mye av pølsekompene at jeg klarer å rå med det selv. Produksjonen er veldig manuell og tidkrevende, så kapasiteten er ikke all verden. Derfor har jeg styrt etterspørselen litt selv, ved at pølsekompene foreløpig først og fremst selges i egen butikk, sier Alf Hagen fra Lyngdal.På sikt håper han å inngå avtaler med større produsenter, slik at pølsekompene kan bli solgt overalt. Hagen legger ikke skjul på at han har stor tro på fremtiden til pølsekompene, som består av kompemasse presset sammen i en solid plast-tarm og som kommer i metervare. Meterprisen for pølsekompene er på om lag 365 kroner.- Regner man om til vanlige komper, tilsvarer salget 100 tradisjonelle komper ukentlig, forklarer Hagen.Raske regnestykker viser at det tilsvarer 33 kilo komper og 4,5 meter pølsekompe.I begynnelsen av juni inviterte Alf Hagen til pressekonferanse for å orientere om kompeplanene. Da hadde han brukt 14 måneder på å utvikle produktet. I løpet av denne perioden ble utallige kompeblandinger kastet.På pressekonferansen fortalte han om sin overbevisning om at pølsekompene på sikt vil overta for den tradisjonelle Sørlandskompa. Sørlandskompas venner var raskt ute med klørne, og mente man ikke skulle tukle med Sørlandskompa. Pølsekompene ble viet stor oppmerksomhet både i lokalavis, regionavis og i landsdekkende medier.- Uansett hvor jeg kommer, for eksempel i Kristiansand, kjenner folk til pølsekompene. De synes ideen er lur. Med pølsekompene slipper man alt grapset når man skal skjære opp de runde tradisjonelle kompene, forklarer Alf Hagen.tom.arild.stole@fedrelandsvennen.no