LILLESAND: Landbruksdepartementet har gitt Thor Olav Bogen fra Oslo flere års utsettelse på boplikten mot at villaen på Trøe leies ut til fastboende. Men leietakeren bor ikke i huset. Han bor i en ombygd garasje. Eller «Jomfrusuiten» som det står på skiltet på døra.Dette er ikke i tråd med boplikt-avtalen som ble inngått tidligere i år. Bogen har fått ny utsettelse på boplikten fram til år 2001 under forutsetning av at leietakeren bor i hovedhuset. Nå reagerer landbruksmyndighetene sentralt.Stor nok villa— Vi hadde ingen innvendinger mot at leiekontrakten inneholdt en passus om at Bogen fortsatt har rett til å oppholde seg på eiendommen i leieperioden. Vi mente villaen var stor nok til at også familien Bogen kunne være her i feriene. Vi var ikke klar over at det var to boliger på eiendommen. Jeg utelukker ikke at vi trekker utsettelsen tilbake, sier ekspedisjonssjef Kåre Selvik.

— Opplever dere at familien Bogen prøver å omgå boplikten enda en gang?- Det er for tidlig å konkludere med at departementet her er ført bak lyset. Men jeg har ikke problemer med å si at det legges ned atskillig energi fra enkelte for å komme unna realiteten om at bolighus fortsatt er et hjem. Vi vet at Lillesand kommune har alvorlige hensikter med håndhevingen av boplikten. Vi vil nå avvente en forklaring om hvordan det kan ha seg at leietakeren bor i den ombygde garasjen, sier han.Tidligere leder i forvaltnings- og driftsutvalget, Aage Torbergsen (H), sier til Fædrelandsvennen at han ikke har vært klar over at den tidligere garasjen nå leies ut til fastboende.Ikke grønt lys- Vi har ikke på noe tidspunkt gitt grønt lys for enda et hus på Bogens eiendom. Vi har kun gitt tillatelse til ombygging til anneks. Og et anneks er kun ment å være en soveavdeling med bad, ikke en velutstyrt portnerbolig med kjøkken og stue, sier Torbergsen.

Ordfører Odd Steindal (H) sier til Fædrelandsvennen at Lillesand kommune lenge har reagert på Bogens fremgangsmåte i denne saken.- Lillesand kommune har i en årrekke ment at familien Bogen misligholder boplikten på Trøe. Vi har ved flere anledninger sendt melding til departementet om mislighold. Men det er departementet som har gått med på stadige utsettelser. Utviklingen saken nå har tatt krever en ny gjennomgang, mener han.