KULTURPRIS SONGDALEN— Nå er jeg veldig overrasket og veldig rørt. Dette hadde jeg aldri trodd. Folk som driver korps er ikke så vant til den slags oppmerksomhet, sier en fornøyd Helge Stapnes etter utdelingen.Han har vært en av ildsjelene i Songdalen Skolekorps helt siden 1970. Da spilte andreklassingen fløyte og baryton. Nå, 36 år senere, er han leder i korpset, som ble stiftet i 1968. Stapnes har vært leder for de ivrige musikantene de siste seks årene. Drivkraften bak det frivillige engasjementet er følgende:- Å se at barna lykkes med noe i fellesskap, gir meg masse energi. Å spille i korps er en hobby uten reservebenk. Korpset er et sted hvor det er plass til alle, sier han. FRIVILLIG ARBEID.

Songdalen Skolekorps har rundt 50 medlemmer i alderen 10 til 18 år og har vokst betraktelig det siste året. - Jeg ønsker å presisere at det er mange andre dyktige medarbeidere som også jobber frivillig for korpset, sier Helge Stapnes som også benytter anledningen til å understreke hvor viktig det er å ta seg tid til å engasjere seg i barnas fritidsinteresser. Ordfører i Songdalen, Johnny Greibesland, er godt fornøyd med prisvinneren.- Helge har vært engasjert i Songdalen skolekorps i 36 år og har vært en drivkraft både for dugnadsarbeidet og som instruktør. Prisen er meget fortjent, sier ordføreren. STARTET I GARASJE.

Kulturprisen ble delt ut som en del av julemessen på Porsmyr Bygdetun i Greipstad. Det er første gang prisen blir delt ut i forbindelse med dette arrangementet, og folk strømmet til for å få med seg begivenheten.Ildsjelene bak julemessen, Berit Hulthin og Hildegunn Messel, håper kulturprisutdelingen kan bli et årlig innslag. De to startet julemessen i en gammel dobbeltgarasje på Nodeland. Nå, seks år senere, har arrangementet vokst til å inneholde 17 utstillere og salgsboder, kafé, underholdning og besøk av julenissen. Lørdag sang de fire populære søstrene Eikaas fra Søgne både før og etter kulturpris-utdelingen. - I løpet av helga regner vi med å ha godt over tusen besøkende, og utstillerne har allerede booket seg inn til neste år. Vi har også fått henvendelser fra andre utstillere som ønsker å være med, forteller de to barndomsvenninnene Hildegunn og Berit. LITT JULESTEMNING.

Blant de mange besøkende lørdag fant vi Shiri Inbar (9) og søstrene Julie Malen (7) og Hanna Kristine Bakke (10). De tre jentene fra Kristiansand kikket rundt på de forskjellige utstillingene og falt spesielt for de små bamsene fra Kreftforeningen.- Mamma, disse har vi lyst på, sier søstrene og kikker forventningsfullt opp på mamma Ann Kristin.- Enda flere bamser? Men de var jo fine, da, sier hun og kjøper en til hver datter.- Koselig på julemesse?- Ja, det er litt stemning, selv om det er litt manglende julestemning ute, med ti grader, smiler Ann Kristin Bakke. Heidi Ditlefsen