MANDAL: Bare hundre meter fra Vassmyra ungdomsskole, skar bilen ut av veibanen og kolliderte med et tre like før skolestart. I bilen satt også to 13 år gamle gutter som 15-åringen hadde tilbudt skoleskyss.

— 15-åringen var på vei til tentamen i norsk. Elevene har fortalt at vedkommende hadde kjørt litt rundt i boligområdet på Ime og spurt elevene om de vil sitte på, sier rektor ved ungdomsskolen, Odd Leiren, til Fædrelandsvennen.

- Kunne gått ille

Alle tre ble sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand for behandling etter ulykken. Tilstanden ble onsdag kveld beskrive som stabil.

— Det er alvorlig at en 10. klassing tar med seg to 8. klassinger på en så vill ferd. Sjåføren og gutten i passasjersetet var uten sikkerhetsbelte. Bussholdeplassen var full av elever da dette skjedde. Dette kunne gått riktig ille, sier Leiren.

Bilen 15-åringen kjørte var påsatt stjålne skilter fra Vestnes-området. Selve bilen viste seg å være den samme som ble stjålet natt til tirsdag fra en bruktbilforretning ved Saltverket i Mandal.

Etterforskes

— Tirsdag morgen oppdaget vi en tom luke blant bruktbilene. Igjen lå kun den bakre støtfangeren. Det er ingen sak å få tjuvkoblet en slik bil hvis man vet hvordan man gjør det, forklarer daglig leder av KA Bilpartner, Rune Danielsen.

Han opplyser at bilen stod parkert utenfor bilforretningen uten skilter.

Politiet ser alvorlig på hendelsen og skal nå etterforske saken.

— Årsaken er nok en kombinasjon av høy fart og manglende kjørekunnskaper. Vi regner med å få avhørt dem i løpet av morgendagen, sier stasjonssjef Nils Olaf Holbek ved Mandal politistasjon.