OSLO: Samtidig viser prognosene at arbeidsledigheten i flere av fylkene er rekordlav. Agderfylkene, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane står frem som unntak når det kommer til vekst i sysselsetting i Norge. I resten av landet vil sysselsettingsveksten avta ved inngangen til 2007, men ifølge en pressemelding fra Manpower ønsker 22 prosent av virksomhetene på Sør— og Vestlandet å øke bemanningen på nyåret. Netto 20 prosent av arbeidsgiverne planlegger å ansette.

— Tallene gjenspeiler lyse fremtidsutsikter og velfylte ordrebøker i bedriftene på Sør- og Vestlandet. Samtidig ligger det en seriøs utfordring her: Høy aktivitet kombinert med rekordlav arbeidsledighet, forsterker konkurransen om kompetente medarbeidere, sier Knut Hauge, adm. direktør i Manpower Professional Executive, som rekrutterer ledere og andre nøkkelpersoner til faste stillinger hos kundene.

Sterkt behov i olje- og gassindustrien

Bedriftene i regionen trenger oftere enn før hjelp til å dekke bemanningsbehovet, både når det gjelder rekruttering til faste stillinger og tidsbegrensede engasjementer.

— Bedriftene i regionen, og da særlig olje- og gassindustrien, har fått en ny knapp ressurs å forholde seg til. Før bare snakket man om den kommende ingeniørmangelen, men nå er fremtiden her med høyst følbare konsekvenser. Bemanningen av et prosjekt er blitt en nesten like strategisk problemstilling som prosjektets finansielle og tekniske utfordringer, uttaler administrerende direktør Geir Dølvik i Manpower Professional Engineering AS i en pressemelding tirsdag.

750 arbeidsgivere intervjuet

I Manpowers arbeidsmarkedsbarometer er Agder-fylkene, Rogaland, Hordaland og Sogn- og Fjordane slått sammen til én region: Sør- og Vestlandet. Totalt er nesten 50.000 arbeidsgivere i 27 land intervjuet om sysselsettingsplanene for første kvartal 2007, hvorav 750 av disse fra Norge.