KRISTIANSAND: — Dette er en gruppe kronisk syke som er blant de sykeste. Derfor er jeg veldig glad for at sykehusstyret trolig gir 7,5 millioner kroner til ombygging og utvidelse, sier seksjonsoverlege Gunnar Fjermeros.

— Denne utvidelsen er helt nødvendig for å videreføre det arbeidet som vi er forpliktet til å gi folk med nyresvikt, sier Fjermeros.

Han forteller at to tredeler av dem som får dialyse er for dårlige til å tåle en nyretransplantasjon, og er avhengige av dialyse resten av livet. Mange av disse menneskene har også andre alvorlige sykdommer.

— Men vi har et tak for hvor mange vi kan behandle, og det taket kan vi ikke stange hodet i siden dette er livsnødvendig behandling som pasientene ikke kan være foruten. Man kan ikke leve mer enn en til to uker uten behandling, sier Fjermeros.

Seksjonen har tre nyreleger og 13 sykepleierårsverk, alle med spesialutdanning. Seksjonen er dimensjonert til å behandle inntil 36 pasienter. Med bevilgningen på 7,5 millioner kroner blir det mulig å behandle inntil 48 pasienter på 16 dialyseplasser.