Kristiansand: Basketaket mellom de to endte med både kjeve— og nesebrudd for den fornærmede. I tillegg til fengselsdommen, må 26-åringen også betale 30.000 kroner i oppreisning og saksomkostninger til kameraten.

Det var på et vorspiel hos en venn av de to mennene at stemningen ble amper, da fornærmede hisset seg kraftig opp og truet med å «ta» den tredje kameraten. Den dømte 26-åringen prøvde å komme mellom de to andre, og ifølge han var det en kombinasjon av anabole steroider og alkohol som førte til at fornærmede ble så hissig.

Den tredje kameraten ba deretter de to andre gå, og konflikten fortsatte på vei bort fra leiligheten. Ifølge 26-åringen prøvde den opphissede kameraten å ta seg tilbake til leiligheten, noe som gjorde ham bekymret. Han prøvde flere ganger å forhindre den andre i å dra tilbake, og det endte til slutt med et basketak, hvor nodelandsmannen slo kameraten to ganger hardt i ansiktet, slik at han segnet om på bakken.

Retten fant at den tiltalte ikke hadde handlet i nødverge, men slo for å skade. Det førte blant annet til at fornærmede måtte gå med kjevelås i to måneder og kun spise grøt og suppe. Ifølge retten kunne den dømte 26-åringen ha løst konflikten på en annerledes og mer fredelig måte.