KRISTIANSAND: — Vi ligger ganske godt an til å redde festivalen, sier prosjektleder Herdis Meihack Engen.

Til tross for artister som Di Derre og Lava, standup-komedie og sørlandscup for kokker, sitter prosjektleder Herdis Meihack Engen altså med utgifter på 300.000 kroner hun ikke kan betale. Hun har søkt kulturstyret i Kristiansand om å få dekket hele summen. Men alle festivalpengene til kommunen er brukt opp for i år, derfor anbefaler kulturdirektøren at vannfestivalen bare skal få 40.000 kroner.

— Vi er veldig bekymret for vannfestivalens framtid, sier rådgiver Kristian Nørve i kulturetaten i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennens nettavis.

Når kulturdirektøren anbefaler å bevilge 40.000 kroner, er det rett og slett forskuttering av neste års budsjetterte tilskudd. Dermed må festivalen klare seg uten tilskudd neste år.

I søknaden til kommunen ramser vannfestivalen opp en rekke forklaringer på hvorfor det gikk så galt.

Dårlig vær fredag.

Det hadde vært pause ett år, og viste seg vanskelig å få i gang igjen.

Kom for seint i gang med å skaffe sponsorer og dermed for lite inntekter.

Få meldte seg på paraden.

Håpet til prosjektlederen er knyttet til Cultiva. Fra Erling Valviks store pengesekk er det kommet tilsagn om en støtte på 200.000 kroner til årets festival. Men tilsagnet kom så seint at festivalen ikke rakk å få det med i budsjettene.

— Nå er vi nesten klare med papirarbeidet som dokumenterer at vi har gjort det Cultiva krevde i tilsagnet, og skal ha et møte med dem ganske snart. Så jeg er helt sikker på at vi får de pengene, sier Meihack Engen.

Hvis de kommer, er trolig festivalen i økonomisk balanse. Årsaken er at den har rundt 60.000 kroner utestående. Men ettersom det endelige regnskapet ennå ikke foreligger, har ingen fullstendig oversikt over økonomien.

— Dette er et slit, innrømmer Meihack Engen og sikter til arbeidet med å skaffe penger. Hun mener det brenner et blått lys for festivalene dersom ikke kommunen og næringslivet yter mer direkte pengestøtte til festivalene.

— For det er vel under Vannfestivalen som under Quart Festivalen at næringslivet tjener masse penger uten å bidra noe som helst?

— Ja, det er riktig, og nå synes jeg det er riktig at de blir med og bidrar litt, sier hun.