KRISTIANSAND: 30-åringen ble sammen med en kamerat stoppet av tollmyndighetene på ferjeleiet i Larvik 28. mars i år. I kassebilen de kjørte, var det seks motorcrossykler som de to hadde kjøpt i Danmark for salg i Norge. I tillegg var det 58 bokser med øl.

Kristiansand tingrett har dømt CB-selgeren til 21 dager betinget fengsel. Han må også betale 7000 kroner i bot og får inndratt de seks motorsyklene og 58 bokser med øl.

De seks motorsyklene var kjøpt for 60.000 kroner i Danmark, men var i følge kjøpekontrakten satt ned til 20.000 kroner. Årsaken var å få redusert merverdiavgiften ved ankomst til Norge.

Tre-fire brett med øl skal ha blitt gitt de to som en gave av en motorsykkelselger i sympati med at de ikke rakk ferjen til Kristiansand, men i stedet måtte dra til Larvik.

I tingretten bad den 30 år gamle selgeren om at motorsyklene ikke måtte bli inndratt og at han i stedet betalte den merverdiavgiften han skyldte. Han så på dette som en ekstrastraff og viste til at han har 3,2 millioner kroner i gjeld på huset.

Dette gikk ikke retten med på, og krever at 30-åringen ikke får beholde verken motorsyklene og heller ikke det utenlandske ølet. SVEIN VERSLAND