KRISTIANSAND: Sørlandet sykehus tror det vil være mulig å spare fire millioner kroner i året ved å senke temperaturen i en del utvalgte rom, samt skru av lys i lokaler som ikke er i bruk.

– Med så høye strømpriser som vi har nå, er det små grep som skal til for at sykehuset ser dette på strømregningen. Dette er et positivt tiltak i en tid der foretaket må spare der det er mulig, sier direktør for teknologi- og e-helse, Per W. Torgersen.

Det som Sørlandet sykehus nå ønsker er å senke temperaturen én grad, fra dagens 21-23 grader i alle bygg. I tillegg kan temperaturen reduseres om natten og i helger i områder der det ikke er pasienter. Det skal også slukkes lys og innføres andre energisparende tiltak. Per W. Torgersen viser ellers til at sykehuset har store arealer til verksteder, kontorer, undervisningsrom, lagre og trapperom der temperaturen med fordel kan senkes nattestid og i helger uten at det går utover pasienter eller ansatte.

Helse- og omsorgsdepartementet har oppfordret til at det i alle statlige bygg og helseforetak gjennomføres tiltak for å redusere energiforbruket.