GRIMSTAD: Klokka 07.18 ble nødetatene varslet om at en sjark var i ferd med å synke i Grimstad. Det ble først meldt at hendelsen fant sted ved Bioddgaten, men det riktige stedet er Torskeholmen.

– Vi ble varslet av brannvesenet. Melderen hadde observert en person om bord, men kunne ikke lenger se denne. Det ble da iverksatt en redningsaksjon, sier operasjonsleder Hans Waage i Agder-politiet til Fædrelandsvennen.

Fant person i vannet

Brannvesenet var først på stedet og startet søk i sjøen.

– De fant en person i vannet. Det virket som han hadde kommet seg ut av båten på egen hånd. Han fortalte at han hadde vært alene i båten, sammen med en hund, sier Waage.

Båten lå fortøyd da den begynte å synke Foto: Ernest Boswarva

Mannen, som er i 40-årene, ble sendt til sykehus med ambulanse.

Brannvesenet har hatt dykkere i vannet for å forsikre seg om at det ikke er flere folk i sjøen.

Hund savnet

– Vi har ingen opplysninger om at det skal ha vært flere om bord. Vi er nå på stedet og vil samarbeide med brannvesenet for å begrense utslipp fra båten, sier Waage.

Hunden var ved 08-tiden ikke gjort rede for.

Årsaken til at båten sank er foreløpig uviss.

Båten, som skal være en fiskebåt på 50–60 fot, lå fortøyd ved brygga.

Vet du noe om denne hendelsen? Tips oss: 03811 eller tips@fvn.no.

Forurensing

Innsatsleder Ingeborg Hasli ved brannvesenet i Grimstad forteller Fædrelandsvennen at det er lagt ut lenser i havna for å hindre forurensing fra båten.

– Kommunen har fått ut lenser for å sikre at det ikke blir forurensing, og etter hvert vil det jobbes med en plan for hvordan man skal heve båten, sier hun.

Et vaktlag fra brannvesenet har plukket opp løse deler fra båten som har havnet på avveie i forbindelse med at båten sank.

– Samtidig er det sendt ut et varsel til alle småbåteiere i nærheten, forteller innsatslederen.

Nødetatene jobber på stedet. Foto: Ernest Boswarva