KRISTIANSAND: – Vi er kjempeglade! I dag startet vi dagen med å samle hele skolen i gymsalen. Elevene hadde tydelig fått med seg hva som hadde skjedd, og da ble det allsang. De var veldig glade og jublet, forteller rektor Karin Trægde på Voie skole (1-4).

Les også: Erkleiv legges ned — Voie reddet

Overraskende vending

Det så lenge mørkt ut for skolen. Både skolestrukturutvalget og skoledirektøren foreslo å legge ned og flytte elevene til Torkelsmyra fra august 2012. Slik ble det ikke. Litt overraskende snudde Ap onsdag kveld og sikret flertall i bystyret for å la Voie bestå. Erkleiv blir lagt ned.

– Det har vært et trykk fra foreldrene her, de har skrevet brev, ringt politikere og gravd i tall for å se om det var grunnlag for å legge oss ned. Foreldrene har kjempet sammen og drevet lobbyvirksomhet på en positiv måte, sier Trægde.

HEISTE FLAGGET: Det ble flaggdag på Voie skole etter at bystyret onsdag kveld sa ja til at skolen ikke skal legges ned. FOTO: KJARTAN BJELLAND

Utbyggingen kommer

Mye av usikkerheten rundt Voie skole har vært den planlagte Kroodden-utbyggingen. Den starter trolig i 2014. – Nå ble det vel sagt at saken skal tas opp igjen i 2018, når Kroodden er i gang. Da kan vi jo flytte skolen dit, sier rektoren.

Tror ikke bystyret endrer vedtaket

Neste uke er det budsjettmøte i bystyret. Karin Trægde tror de samme politikerne finner de nødvendige pengene for å opprettholde vedtaket.

– Vi har hatt noen skikkelige runder på dette innad i partiet. Pengene som skulle frigjøres med nedleggelser, skulle gå rett tilbake til skolene og tidlig innsats. I sitt budsjettforslag har KrF, H og V ikke holdt det de lovet og lagt inn én million i 2011. Det skulle vært to millioner. Jeg tror de ble tatt skikkelig på senga, sier nestleder i oppvekststyret, Leif A. Lyngø (Ap).

Lyngø kan ikke se at vedtaket i bystyret blir endret i budsjettmøtet neste torsdag.