MANDAL: — Vi pågrep en mann i går kveld, han ble satt i arrest i Kristiansand, og vil bli avhørt i løpet av dagen, sier politioverbetjent Nils Olaf Holbek til fvn.no.

— Hva var det som førte til pågripelsen?

— Det var opplysninger i forbindelse med vitneavhør som brakte oss til den antatte gjerningsmannen, sier Holbek.

Hakekors

Det var natt til søndag at to belegningssteiner ble kastet gjennom vinduene til en internettkafé i Gustav Vigelands vei i Mandal. Begge steinene var påmalt hakekorslignende symboler.

Lokalene huser en internettkafé spesielt tilrettelag for beboere i Mandal statlige asylmottak.

Den ene steinen gikk gjennom en speilglassrute, og samme type stein ble kastet på nabovinduet, men her ble bare den ytre ruta knust.

Frykt Dette er det andre angrepet på kafeen på en uke. Begge gangene er det kastet stein med hakekors påmalt, og nå frykter folk i miljøet at noen vil dem vondt.

Det bor 170 asylsøkere på mottaket. Leder Øyvind Westermoen er bekymret på vegne av asylsøkerne, som er flittige brukere av kaféen.

– De er engstelige. Det er mange barn her og de voksne synes det er urimelig at de blir utsatt for slikt hærverk. De kjenner ikke vår kultur og synes det er rart at ikke politiet forrige gang kom fort nok, sier Westermoen til NRK Sørlandet.