KRISTIANSAND: Statsadvokatene i Agder har tatt ut en omfattende tiltale mot mannen som blant annet omhandler mishandling av kona.

I fjor høst skal mannen ha truet kona med at livet hennes ville bli et helvete for henne og at han ville drepe henne.

Utover høsten skal 40-åringen gjentatte ganger ha skubbet, slått og kastet kvinnen mot vegger i deres hjem.

Ved en anledning i fjor høst — trolig 15. september - skal tiltalte angivelig ha tatt tak i nakken hennes og truet med å drepe henne samtidig som han holdt en hammer over hodet til kvinnen.

– Tok kvelertak

I oktober i fjor mener statsadvokaten å ha bevis for at 40-åringen tok kvelertak på kvinnen. Han skal også ha truet kona med en tent creme brulé-brenner.

På kvelden 13. oktober i år ble mannen pågrepet etter å ha blitt mistenkt for å ha mishandlet kona. Han skal ifølge tiltalen ha holdt henne fast og slått henne i hodet med en metallgjenstand.

Etter hendelsen møtte politiet kvinnen på et fortau i Kristiansand. Hun gråt da og blødde fra hodet. Tiltalte skal ifølge en fengslingskjennelse fra Kristiansand tingrett ha erkjent overfor politiet at han påførte kona skadene hun hadde i hodet.

Fengslet

40-åringen ble varetektsfengslet i etterkant av episoden. I forbindelse med innbringelse til politiarresten i Kristiansand skal mannen ha sagt at kona hadde rottet seg mot ham. Han skal ha uttrykt ønske om å drepe henne.

Dersom han selv ikke kunne drepe henne, ville han få kriminelle bekjente til å ta kvinnen av dage.

Dagen etterpå, torsdag 14. oktober, skal han i forbindelse med avhør ha truet en politietterforsker ved Kristiansand politistasjon.

– Før jeg skal i arresten skal jeg meie ned både deg og hun andre og hoppe gjennom vinduet her, skal mannen ha sagt.

Statsadvokaten har også tatt ut tiltale for bruk av hasj og amfetamin.

Saken skal opp for Kristiansand tingrett 7. og 8. januar neste år.