VENNESLA: — Det er en elev hos oss som hadde et ubehagelig møte med en fremmed som førte til at vi sendte ut brevet. Mer kan jeg ikke si, for det er politiet som tar seg av etterforskningen i saken, opplyser rektor ved Hunfoss skole, Andreas Vennesland, til fvn.no.

Han vil derfor ikke si noe om hva som har skjedd eller når. Heller ikke politiet er særlig snakkesalige.

— Vi har fått en anmeldelse som er under etterforskning. Det er noe som skal ha skjedd i nærheten av Hunsfoss, men hva, hvor og når det skal ha skjedd er en del av etterforskningen og det kan vi ikke si noe om, sier lensmann Arne Sundvoll ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Etter at Hunsfoss skole sendte ut brevet, bestemte skolekontoret i Vennesla seg for også å sende det til samtlige skoler i kommunen.

— Rektor ved Hunfoss skole hadde laget det til elevene ved sin skole, og da tenkte vi at det var et brev som vi kunne sende videre, forteller Jorunn Hansen ved skolekontoret i Vennesla.

Hun påpeker at brevet ikke bare handler om dette å ikke ha kontakt med fremmede, men også andre forhold.

— Brevet handler også om ferdsel langs skolevei og trafikkert vei. Det er mange aspekter i brevet, men på grunn av den nevnte hendelsen påpeker vi også at man bør være forsiktige med å ha kontakt med fremmede, sier Vennesland.

Slik ser brevet som er blitt sendt ut fra Moseidmoen skole ut. Det samme brevet skal ha blitt sendt ut fra samtlige skoler i Vennesla.

Han ønsker ikke at det skal bli noe hysteri på grunn av saken, men sier at skolen har fått flere henvendelser fra bekymrede foreldre.

— Så vi har gjort dette for å ta våre forholdsregler. Vi synes jo ikke at det er noe greit at våre barn skal møte fremmede på skoleveien og oppfatte dette som skremmende, sier Vennesland.