FROLAND: 40 år gamle Vidar Bentsen stod for oppføringen av bygningen, som skulle romme en butikk og to leiligheter. Ulykken skjedde da lecablokker var i ferd med å bli lagt på plass som etasjeskillere.

— Det var en bærende stålkonstruksjon som sviktet. Lecaelementer som veide 800 kilo raste ned, og mannen ble klemt under noen av dem, opplyser lensmann Øystein Krogstad ved Froland lensmannskontor til fvn.no.

Sviktet i skjøte

Betongelementene ble lagt på en ståldrager som gikk tvers over huset. Ifølge politiet sviktet drageren i en skjøte, med det resultat at både ståldrageren og betongblokkene raste ned.

Politiet og ambulanse fikk melding om arbeidsulykken klokken 10.44 onsdag formiddag. 24 minutter senere ble 40-åringen erklært død av lege.

— Det ble forsøkt gjenopplivning uten at det lyktes. Mannen ble erklært død på stedet, sier Krogstad.

Vitneavhør

Flere bygningsarbeidere ble vitner til den dramatiske ulykken. De ble tatt hånd om av kriseteam fra både Froland og Grimstad, hvor flere av dem er bosatt. Også den omkomne byggmesteren var bosatt i Grimstad.

RASTE SAMMEN: Den 40 år gamle byggmesteren omkom etter at betongelementer raste over ham. (Foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernst Boswarva

— Vitneavhørene starter til uken. Vi har fått gjort alt det vi trenger av tekniske undersøkelser, opplyser lensmannen.

Politiet avventer nå rapport fra de tekniske undersøkelsene som ble gjort på stedet.

Dokumentasjon

  • Vi ser på alt av dimensjoner, sammenføyninger, tegninger og hele dokumentasjonsrekka for å finne ut hva som gikk galt. Så får den videre etterforskningen vise hva vi kommer fram til. Men det vil ta sin tid. Vi snakker sikkert om neste år, sier Krogstad.

- Risikerer noen straffeforfølgelse?

— Det vil jeg ikke spekulere i i det hele tatt. Det er alt for tidlig å si noe om det.

Også Arbeidstilsynet gjorde undersøkelser på stedet samme dag som ulykken skjedde. Det er foreløpig uklart når deres konklusjon vil være klar.