Les fvn.nos omtale av Urbanets rapport her.

KRISTIANSAND: Det foreslår prosjektleder i ATP-utvalget, Øystein Holvik.

ATP-utvalget (areal— og transportprosjektet i kristiansandsregionen) skal behandle saken om rushtidsavgift 5. september.

Holvik ønsker at det under dette møtet vedtas at rushtidsavgift-saken skal til høring i Kristiansands nabokommuner, samt Aust-Agder fylkeskommune og andre høringsinstanser. Holvik mener at høringen bør dreie seg om alternativ 1 og 2 i rapporten, slik også Urbanet anbefaler. Høringsfristen er foreslått 20. oktober.

Øystein Holvik skriver også i sin vurdering at han ønsker et nytt møte med politisk ledelse i Samferdselsdepartementet i høringsperioden for å drøfte innholdet i en avtale med departementet om blant annet økte belønningsmidler, gitt at rushtidsavgift innføres.

I tillegg skal Statens Vegvesen kvalitetssikre analyseselskapet Urbanets rapport.

31. oktober kommer saken igjen opp i ATP-utvalget, og ATP-adminstrasjonen skal fremme sitt syn på rushtidsavgiften. Så skal ATP-utvalget gjøre et vedtak i saken som i november og desember vil gå til behandling i Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune.

Prosjektleder Holvik mener imidlertid at rapporten er et godt beslutningsgrunnlag. I sin foreløpige vurdering skriver han også at han i utgangspunktet er enig i Urbanets anbefaling av alternativ 2. Han mener også at det de første fem til ti årene ikke realistisk å redusere bilkøene på annen måte enn gjennom en rushtidsavgift. Les begrunnelsen i sakspapirene her .