følge Dagbladet.no har flere brukere på Madrugadas offisielle diskusjonsforum rapportert om avlyste konserter. En rekke arrangører, som Tivoli i Utrecht og Amager Bio i København, oppgir også på sine hjemmesider at bandet ikke vil spille der som planlagt.

Det belgiske nettstedet quietconcerts.be gjengir en epost fra Sigve Prestnes i Madrugadas management Stageway, der Prestnes forteller at alle europakonserter fra bandet vil avlyses.

«Bandet har bestemt at nok er nok, og vil nå avstå fra å spille live. De vil spille noen få utvalgte konserter i Norge i november, men bortsett fra disse vil all liveaktivitet opphøre umiddelbart», skriver Prestnes i eposten.

Etter planen skulle blant annet Danmark, Nederland og Tyskland ha fått besøk av Madrugada i løpet av de kommende månedene.

Det er foreløpig ikke kommet noen offisiell erklæring fra Madrugada eller deres management om årsakene til turnéstoppen. Bortsett fra en bekreftet konsert på Sentrum Scene i Oslo, er det heller ikke klart hvilke andre steder i Norge som eventuelt får oppleve det som kan bli de aller siste konsertene med Madrugada.

Fra tidligere er det kjent at bandet vil ta pause på ubestemt tid etter jul.