KRISTIANSAND: Én ung mann bestilte tirsdag 19. august i fjor time hos en prostituert kvinne i Kronprinsens gate i Kristiansand. Da han møtte opp ved leiligheten hadde han med seg tre kamerater. Sammen skal de ha forsøkt å rane kvinnene i leiligheten.

Tre menn på 17,19 og 21 år er nå tiltalt for ransforsøket. De tre skal ifølge tiltalebeslutningen fra Agder statsadvokatembete ha presset opp døren, slått den ene kvinnen i hodet og tatt kvelertak på henne. Målet skal ha vært å forsøke å rane til seg penger eller andre verdigjenstander.

Da mennene gikk til angrep på den ene kvinnen skal den andre kvinnen ha forsøkt å hjelpe venninnen. Hun fant fram en flaske salmiakk og sprutet mot mennenes ansikt. Alle fire skal da ha løpt fra stedet, og en av dem måtte senere på legevakta med skader i ansiktet. Der ble han pågrepet av politiet.

Etter det fvn.no kjenner til så skal de to kvinnene som ble utsatt for ransforsøket ha vært omreisende prostituerte, og befinner seg ikke lengre i Kristiansand.

Politiet skal i fjor høst ha avhørt de to prostituerte kvinnene, og lot da forsvarerne overvære avhøret. Sveinung Søndervik Johnsen er forsvarer for to av de tre tiltalte, og sier til fvn.no at han mener at det er merkelig at politiet ikke kalte de to kvinnene inn til et rettslig avhør.

— Mennene har delvis erkjent forholdet, bekrefter politiadvokat Per Moseid til fvn.no.

Det er satt av to dager til saken i Kristiansand tingrett, og saken starter 4. mars.