FARSUND: Med dette antallet er målsettingen for hele 2008 oppfylt etter bare fire måneders drift. «Dette er et fantastisk resultat, og man kan trygt si at Artsobservasjoner har fått en meget god start», heter det i en pressemelding – som også refererer en gratulasjon fra statssekretær Heidi Sørensen (SV) i Miljøverndepartementet.

«Dette er den største dugnaden for artsmangfoldet i Norge noensinne. Gjennom arbeidet folk legger ned i dette, får vi uvurderlig informasjon om ulike arter. Gratulerer med observasjon nr. 500.000 og takk til alle dem som har lagt inn observasjoner», uttaler Heidi Sørensen.

Den feirede blåmeisen på Lista i Farsund kommune ble registrert mandag 25. august av Tor Audun Olsen, medlem av styret for Lista Fuglestasjon. Han har hittil rapportert 307 forskjellige fuglearter i Artsobservasjoner.

Fra rapporteringssystemet ble åpnet 5. mai i år, har tallet på rapportører passert 2.000. 82 prosent av alle rapportene gjelder fugler. Over 11 prosent handler om truede og sårbare arter på Norsk rødliste 2006.