KRISTIANSAND: Politiet hadde onsdag mye folk langs veiene for å følge med på trafikken under en av påskens store utfartsdager.

— Det generelle inntrykket er at det var mye trafikk, både til og fra vinterstedene. Stort sett kjørte folk pent, og vi var ikke vitne til særlig aggressiv kjøring. Det var god flyt i trafikken, og det gled jevnt og fint, sier up-sjef i Agder og Rogaland, Steven Hasseldal til fvn.no.

68 bilister fikk likevel et forenklet forelegg for å ha kjørt for fort. En sjåfør ble fratatt førerkortet etter å ha kjørt i 83 kilometer i timen i 50-sonen.

— Det var mye folk på veiene, så noen overtredelser må vi regne med. De fleste som fikk forelegg kjørte ikke veldig mye over fartsgrensen. Alt i alt er vi godt fornøyd, sier Hasseldal.

Skjærtorsdag gjennomførte utrykningspolitiet promillekontroll i Sirdal, og ifølge Hasseldal vil politiet gjennomføre flere lignende kontroller andre steder i løpet av påska.

— Vi vil foreta promillekontroller og spredte fartskontroller de neste dagene, før vi setter inn støtet igjen mot slutten av ferien, sier han.

Fredag ble 30 påskebilister ilagt bøter på riksvei 9 i Setesdal. Dagen etter ble 53 bilister bøtelagt i en laserkontroll på E 39 ved Lenesfjorden i Lyngdal.