FROLAND: — Det ble en time søvn i bilen i sted, sier Svein Egil Syrtveit til fvn.no.

Han står lent inntil en argo 8-hjuls amfivi kjøretøy i Mykland sentrum og venter på å bli avløst etter å ha jobbet nesten 20 timer i strekk for å få det nødvendige utstyret på plass for brannmannskapet.

  • I natt var det den som var i stand til å få gjennom oppdragene, sier Syrtveit og sikter til 8-hjulingen som har en kapasitet på 1200 kilo. En kapasitet som har vært avgjørende for å få det tunge utstyret frem på de minst fremkommelige plasser.

— Dette er en katastrofe

49 evakuert

Sprer seg ukontrollert

20 hytter tatt av flammene

— Får ikke hjelp av nedbør

Se video:

— Brannen fortsatt ikke under kontroll

Mistet hytta i brannen

Arbeidet siden tirsdag ettermiddag

Siden Syrtveit gikk på jobb klokken 16 tirsdag ettermiddag har han brukt kvelden og hele natten til å kjøre ut brannslanger, pumper og brannmannskap der det har vært nødvendig.

Over 6000 mål har gått med i flammene som herjer på Mykland. Flere hus er onsdag ettermiddag truet av brannen, som nå gjør seg gjeldende nordøst for Mykland sentrum ved Åstveit og Valle. Også vest for Mykland sentrum er det i ferd med å danne seg en front.

Den friske brisen i området gjør at brannen er vanskelig å få kontroll på, og onsdag ettermiddag jobber brannvesen på spreng med å danne brannbarrierer og hindre flammene i å nå flere hus i området.

JOBBET PÅ SPRENG: Sivilforsvaret i full sving med å få det nødvendige utstyret på plass i kampen mot flammen. Foto: Irene Svozilik

— Du kan være langt unna flammene, likevel kjenner du bare at brannen kommer mot deg.

I tillegg til å frakte utstyr har Syrtveit forsøkt å spare mest mulig på brannmannskapets krefter.

  • Jeg har kjørt mannskap inn og ut av skogen, så de ikke sliter seg unødvendig ut på å gå. Det er ganske store områder det er snakk om.

- Hvordan vil du beskrive forholdene?

  • Det går ikke an å forestille seg det. Det er tragisk når man ser de enorme viddene som er svidd av, sier Syrtveit.

Etter 20 timers hardt arbeid ble han avløst av ny sjåfør for 8-hjulingen.

  • Det ser jeg frem til, sier Syrtveit og trekker et lettelsens smil.