KRISTIANSAND: — Det ser ut som om slagsmålet startet som følge av en konflikt mellom to grupperinger av rumenere som selger blomster i byen. Konflikten har dreid seg om hvem som skal selge blomster hvor. Det endte i et slagsmål utenfor Herlig Land i Markens gate, opplyser etterforsker ved personavsnittet, Ole Bjørn Kleivane til fvn.no.

Kaotisk Det var ved 00-tiden natt til lørdag at masseslagsmålet oppstod. Politiet fikk melding om tumultene, og en patrulje to kvartaler unna rykket til stedet.

— Det var flere personer innblandet i slåsskampen, og det var en kaotisk situasjon. Vi kjenner ikke til at det ble brukt våpen, men et vitne har opplyst at en baseball-kølle kan ha vært brukt, sier Kleivane.

Politiet pågrep to personer på stedet. Mennene ble brakt inn til politistasjonen i Kristiansand og senere avhørt. Disse to er nå sluppet fri.

Brudd i ansiktet

  • Forklaringene til de ulike partene er svært motstridene, sier Kleivane.

Ambulanse kom til stedet etter kort tid, og fraktet en 23 år gammel rumener til Sørlandet sykehus Kristiansand for behandling. Mannen skal etter det fvn.no kjenner til, være påført flere brudd i ansiktet i masseslagsmålet.

Som følge av konfrontasjonen i helgen, vil politiet sette søkelyset på blomsterselgerne i Kristiansand sentrum.

Vil rydde opp - Saken er ikke blant de meste alvorlige, men på generelt grunnlag er det viktig for politiet å rydde opp i situasjonen. For framtiden er det viktig å sørge for at blomstersalget kan foregå uten at det oppstår konflikter av denne typen. Det vil derfor være en prioritert oppgave for patruljene i sentrum å holde et ekstra godt gøye med denne virksomheten, sier Kleivane.

Etter det Ole Bjørn Kleivane kjenner til, har det ikke vært lignende oppgjør blant de reisende selgerne i Kristiansand før.

23-åringen som ble brakt til sykehuset i Kristiansand, ligger fortsatt til observasjon.