AGDER: Det er vinterlige værforhold på Sørlandet torsdag kveld, med snø, sludd og kraftig vind. Snøen har foreløpig ikke lagt seg på bakken langs kysten.

— Det er stort sett bart og vått på veiene langs kysten av Agder, med noe snøslaps enkelte steder. Inni landet har det flere stedet kommet snødekke, blant annet på riksvei 42 i Setesdal, opplyser Svein Harald Masterød ved vegtrafikksentralen til fvn.no ved 19-tiden torsdag kveld.

E134 over Haukelifjell er ifølge Statens vegvesen stengt på grunn av uvær. Sjekk vær- og føremeldinger for flere veier på nettsidene til Statens vegvesen.

Mer snø i løpet av natten

Det er ventet at nedbøren vil øke frem mot klokken 01.00 i natt, og i løpet av natten vil det ifølge prognosene komme 15-16 cm snø i Agder. De som skal ut på veiene i kveld eller i morgen tidlig bør derfor ta sine forholdsregler.

— Det er foreløpig ikke meldt om problemer på veiene, men forholdene kan fort endre seg dersom værmeldingen slår til. De som har lagt om til sommerdekk bør holde bilen i garasjen, sier Masterød.

Følg været time for time over hele Agder på våre værsider! Brøytemannskapene forberedt

Ingeniørvesenet i Kristiansand mener de har nok brøytemannskap til å kunne få unna den snøen som måtte komme.

— Vi har fortsatt folk i beredskap frem til 1. april, så det kommer ikke til å bli noe problem. Vi har tatt høyde for at det kan komme en del snø, og vurderer forholdene fortløpende, opplyser vakthavende oppsynsmann Kristian Kristensen.

Han forteller at de har mannskap som kjører rundt på veiene og kikker. Det er ikke satt inn noe ekstra beredskap i forbindelse med snøvarselet.

— Vi kaller ut folk ved behov, sier Kristensen.