KRISTIANSAND: Nå er mannen, som er bosatt i Kristiansand, tiltalt for vold, trusler og «fornærmelig oppførsel» mot totalt sju politibetjenter.

Episodene tiltalen omfatter skal ha skjedd i 2006 og 2007. To ganger skal mannen ha angrepet politibetjenter. Den første gangen, i januar i fjor, var da han fikk pålegg om å fjerne seg fra kulturhuset Samsen i Kristiansand. I stedet for å gå fra stedet, bet han en kvinnelig politibetjent i overarmen, samt forsøkte å slå henne med knyttet hånd i ansiktet. Mannen ble ifølge tiltalen tatt inn i politibilen, og sparket deretter etter den samme politibetjenten samtidig som han spyttet henne i ansiktet.

Noen måneder senere ble han igjen bedt om å fjerne seg fra et sted, denne gangen Hamresanden. Ifølge tiltalen slo han da en politibetjent flere ganger i overkroppen.

Ved samme anledning truet han den kvinnelige politibetjenten som han bet ved Samsen. Han sa ifølge tiltalen at han skulle skyte og drepe henne, samtidig som han formet hånden sin som en pistol.

Trusler kom han også med ved 7-Eleven i Markens gate i desember 2006, da han ble pågrepet for å ikke etterkomme et tidligere gitt pålegg om å fjerne seg fra sentrumsområdet. Til en politibetjent og en politiførstebetjent sa han at han skulle drepe familiene deres, ifølge tiltalen.

Senere samme måned kom han med trusler og forsøkte å sparke to politibetjenter som skulle sette ham i arresten. Ved en annen anledning i sentralarresten på politihuset spyttet han en politibetjent i hodet.

22-åringen er også tiltalt for å ha stjålet en whiskeyflaske og to konjakkflasker fra et utested, samt for å være i besittelse av hasj.