KRISTIANSAND: Av nesten 35.000 søkere som prøvde å kapre drømmejobben som vaktmester på paradisøya Hamilton i Australia har nå 50 personer gått videre til andre runde. Ingen av de 35 norske som har søkt gikk videre, dermed fikk ikke Tuva Tveit fra Kristiansand drømmejobben .

— Det er helt greit. Jeg visste jo at konkurransen var knallhard, og hadde ikke regnet med å gå videre, forteller Tveit til fvn.no.

På tross at det ikke ble henne denne gangen vil hun ikke nøle med å søke på nytt dersom en lignende mulighet skulle by seg i fremtiden.

— Man må jo bare prøve, sier hun.

Av de 50 som gikk videre til andre runde er det bare en skandinav. Felippe fra Stockholm i Sverige er fremdeles med i kampen om drømmejobben, men ligger på en foreløpig 47. plass i antall stemmer.

Det er nå slik at Tourism Queensland skal plukke ut ti kandidater av de 50 som skal gå videre til intervju, og så er det resten av verden som skal bestemme hvem den ellevte personen som blir innkalt til intervju blir. Alle kan nemlig gå inn på siden å stemme på sin favoritt . Den kandidaten som har flest stemmer blir automatisk tatt med på intervjurunden.