ARENDAL: – Motstanden har vært massiv, og gevinsten liten. Da er det ikke klokt å gjøre dette om igjen, sa klinikksjef Pål Friis ved barnesenteret til Agderposten i 2005. Sommeren 2005 var sist gang barnesenteret i Arendal holdt sommerstengt. Gevinsten ble på 1,3 millioner kroner, og en slik sommerstenging kan bli realiteten igjen neste sommer.

– Det er snakk om samordning av ferieavviklingen, og at det kan bli stengt en periode på barnesenteret i Arendal og en periode i Kristiansand. Vi vil også utrede konsekvensen av sommerstemning, sier Friis til Agderposten.

De ansatte på senteret er informert og 1. desember skal en avgjørelse være klar. Da bestemmes det hvordan pengene skal spares inn. Formålet med en eventuell stenging av avdelingen er å unngå utstrakt bruk av vikarer.

– Det er helt forferdelig at stengingsspøkelset igjen skal henge over brukere og ansatte på barnesenteret i Arendal, sier Ap-politiker Tove Skyttemur til Agderposten. Hun håper nå at senteret vil bli spart også i sommermånedene neste år.