VENNESLA: Den domfelte venndølen ankom en fest i et privathus uten å være invitert. Han var full, og krevde å få komme inn for å prate med en kamerat.

Slo med flaske

Huseieren bad den uvelkomne venndølen komme seg ut, men mannen ville ikke høre. Huseier forsøkte dermed å dytte ham ut, og dunket domfelte i skuldra.

Da klikket det for den fulle, inntrengende gjesten. Han slo huseieren i hodet med en full ølflaske av glass. Huseieren ble liggende blødende igjen, og venner fikk tilkalt ambulanse.

Mannen måtte sy 13 sting i fjeset, og ifølge dommen har han fått arr etter volden. Han sliter også med hodeverk 3-4 dager i uka.

Følte seg truet

Retten mener huseieren var i sin fulle rett til å forsøke å dytte inntrengeren ut, ettersom han ikke fjernet seg da mannen bad om det.

Den domfelte mannen har forsvart seg med at han følte seg truet av huseieren, samtidig som han også ble redd for hunder som var tilstede i leiligheten. Retten sier likevel at hans reaksjon med ølflaska var totalt meningsløs.

Den 20 år gamle venndølen må sone 1 år i fengsel etter voldsepisoden. Hendelsen utspant seg i Vennesla en lørdagskveld i april i år.