FLEKKEFJORD: — Hun erkjente ikke straffeskyld etter tiltalen som lyder på forsettelig drap, men erkjenner deler av hendelsesforløpet. Forklaringen hennes styrker de opplysninger vi fra før hadde i saken, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon.

LES OGSÅ: Siktet for drap på naboen

Det var mandag morgen at kvinnen ble pågrepet for drapet på 64 år gamle Per Svein Lunde i Sundegaten i Flekkefjord. De to hadde hver sin kommunale omsorgsleilighet i boligkomplekset.

Etter pågripelsen har hun vært innlagt ved psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus i Kristiansand, der også de første politiavhørene fant sted.

— Siktede har fri tilgang på aviser og media ellers, og jeg kan derfor ikke si så mye om hendelsesforløpet.

Vi har som tidligere kjent gjort kriminaltekniske funn som har gitt oss innblikk i hendelsesforløpet. Det er blant annet beslaglagt en gjenstand som kan knyttes til drapshandlingen, sier Øystein Grytten.

Både siktedes advokat, Hanna Fossen, og flere venner av henne har de siste dagene stilt spørsmål ved det tilbudet som Flekkefjord kommune i forkant ga til den psykisk syke kvinnen.

Det har blant annet kommet fram opplysninger om at hun selv hadde advart omgivelsene om at hun kunne bli voldelig.

Fylkeslegen i Rogaland har fått ansvar for tilsynssaken etter drapet i Flekkefjord, og skal nå se på alle sider av hva slags hjelpetilbud den 55 år gamle psykisk syke kvinnen har fått.

Tilsynssaken vil omfatte både spesialisttjenesten, kommunen og samspillet mellom disse tjenestene. Helsetilsynet i Rogaland fører tilsyn fordi helsetilsynet i Vest-Agder allerede har behandlet flere klagesaker i forbindelse med kvinnen.