LILLESAND: Det er glatt på mange veier i landsdelen og det har ført til flere småuhell på veiene i morgentimene. På riksvei 420 på Østre Vallesverd kunne det gått riktig galt.

LES OGSÅ: Flere trafikkuhell i morgentimene

SE OGSÅ: Nettkamera

— Vi stod i veien og skulle dra opp den første bilen. Føreren av den andre bilen ble overrasket, bremset og gikk gjennom autovernet. Den havnet på åkeren, forteller bilberger Kim Daniel Krosshøl ved Grimstad bilberging, til fvn.no.

Tips om trafikkulykker? Ring/sms/mms til 03811 eller tips@fvn.no

Havnet i åkeren

En sølvgrå Volvo havnet på åkeren nedenfor veien. I uhellet hadde bilen dratt med seg autovernet, som var blitt skadet allerede under det første trafikkuhellet på stedet.

Bilbergeren og eieren av den første bilen, også det en Volvo, var ikke i direkte fare da den andre bilen kjørte ut.

— Vi var beskyttet bak lastebilen, så det var ikke kritisk for oss, sier Krosshøl, som forteller at han var redd for at kvinnen i den sølvgrå Volvoen kunne ha blitt skadet i uhellet. Hun kom rett ut av bilen uten å ha blitt skadet.

Meldingen om uhellet kom inn til politiet klokka 9.57 og det medførte politiutrykning.

(Les mer under bildet)

Foto: Morten Boswarva.

Ny bil i grøfta

— Viking ba om bistand. Mens de holdt på å berge en bil, så gikk en ny bil ut i grøfta. Det er svært glatt på stedet, sier operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder-politiet, til fvn.no.

Bilen som havnet i åkeren traff nesten en båt. Panseret på bilen ble bøyd, frontruta delvis knust og ellers pådro bilen seg enkelte andre skader.

Det var i morgentimene ikke strødd på stedet og det er følgelig svært glatt. Beboere i området forteller til fvn.nos fotograf at området er problematisk og at det lett oppstår farlige situasjoner.

Jevnt vanskelig i sør

Vegtrafikksentralen melder om jevnt vanskelige forhold i sør.

— Generelt er det litt glatt etter regnværet. Det rakk vel å fryse på litt før vi fikk strødd. Da ble det en periode som kanskje var litt problematisk, sier vaktoperatør Steinar Varsjø ved Vegtrafikksentralen, til fvn.no.